Wie we zijn

 Waar onrecht heerst en mensen onderdrukt worden, komt Amnesty in actie: we onderzoeken onrecht, voeren campagnes, lobbyen bij regeringen en we geven voorlichting.

De lokale Amnestygroep Harderwijk

Een Amnestygroep wil niets liever dan aandacht vragen voor mensenrechten. Media-aandacht en evenementen dragen daaraan bij. Maar daar heb je wel mensen voor nodig! Helaas is de Amnestygroep in Harderwijk maar klein. Ongeveer zes personen zetten zich actief voor Amnesty in. Dit gebeurt in een ontspannen en enthousiaste sfeer en sommigen doen dit al jaren achtereen.
Een gegeven is wel dat er elk jaar dezelfde acties op de agenda komen: aanwezig zijn bij bepaalde evenementen, Write for Rights op 10 december, kerkenwerk, scholenwerk, en de landelijke collecte. Eigenlijk nog een hele waslijst voor zo’n kleine groep. Maar meer of hogere doelen zijn zonder nieuwe leden nauwelijks te stellen.

Maandelijkse vergaderingen

De maandelijkse vergaderingen worden afwisselend bij een van de leden thuis gehouden. We bespreken de praktische zaken, maar besteden ook regelmatig aandacht aan onderwerpen die het werkterrein van Amnesty raken. Nuttig om bij te blijven in een veranderend Amnesty, want Amnesty is allang geen starre organisatie meer. Bovendien: via deze gesprekken leer je weer veel van elkaar.
November en december zijn de drukke maanden, de activiteiten volgen elkaar in hoog tempo op. Het voorjaar is weer rustiger. We sluiten het verenigingsjaar altijd af met een gezamenlijk etentje in een Harderwijks restaurant.

Samen met u?

Het cliché is: alle kleine beetjes helpen. Het blijft belangrijk aandacht te schenken aan de schendingen van de mensenrechten wereldwijd. Dat is dan ook wat wij als werkgroep blijven doen. Misschien samen met u?
Kijkt u gerust eens rond op deze website en leer onze groep beter kennen!

De groep is opgericht op 1 oktober 1981. Het groepsnummer is 388.
Bankgegevens: Triodos Bank NL28 TRIO 0197 7071 65 ten name van Amnesty International Groep Harderwijk.
Giften zijn ook altijd welkom.